A Három Holló Kávéházban finom kávéval, italokkal, ételekkel és nagyszerű kulturális, irodalmi és zenei programokkal várunk. Családias hangulat, jó szórakozás három szinten.

Piarista köz 1. (bejárat a Szabadsajtó út felől)

 

A Három Holló Alapítvány

– az alapítványunk

A Három Holló Alapítvány 2002 óta működik. A magyar és az európai kultúra és művészetek közti kapcsolódások megvalósulásán dolgozik a közösségépítés eszközeivel a Piarista közben található Kávéház falain belül és azon kívül is.

Három Holló folyóirat

A Három Holló kört Wilhelm Droste alapította 1999-ben a szépírás és a műfordítás iránt érdeklődő hallgatókkal és Magyarországon élő németajkúakkal, akikkel kortárs magyar irodalmi műveket fordítottak németre. A kör egyik első nyilvános tevékenysége a Pester Lloyd újság német nyelvű irodalmi mellékletének elkészítése volt, a kortárs magyar irodalom népszerűsítésére. A fordítói aktivitásból folyóirat született: a Drei Raben.

A Három Holló füzetek és könyvek egy évtizeden keresztül jelentek meg és vitték a magyar irodalom és kultúra jó hírét Európába és a világba.

Alapítványunk jelenleg kulturális és közösségépítő eseményeket szervez. Terveink között áll az irodalmi publikációs tevékenység folytatása, magyar és német nyelven.

Te is részese lehetsz a kultúrának a Három Holló Alapítvány szervezésében. Támogass minket adód 1%-ával, hogy tovább folytathassuk a magyar irodalom és kultúra népszerűsítését és közösségépítő tevékenységünket!

Adószámunk: 18109001-1-41