A Három Holló Kávéházban finom kávéval, italokkal, ételekkel és nagyszerű kulturális, irodalmi és zenei programokkal várunk. Családias hangulat, jó szórakozás három szinten.

Piarista köz 1. (bejárat a Szabadsajtó út felől)

 

Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram

A Három Holló Alapítvány tevékenysége 2021

A Nem leszünk gyarmat? kiállítás-projekt a szóbeli (és képi) történetmesélés eszközeivel mutatta be, hogyan jelennek meg a kelet-közép európai és nyugat-európai emberek közötti egyenlőtlenségek, a kulturális különbségek, illetve a gazdasági berendezkedés anomáliái. A képeket, fotókat, műalkotásokat és videóriportokat tartalmazó kiállítást a Három Holló Duna‑szalonjában tekinthették meg a látogatók, 2021. augusztus 21-től.

A Café Visegrad projektben tizenkét irodalmi találkozást szerveztünk meg a visegrádi térség irodalmát képviselő szerzők, valamint a szerzők és közönségük között, 2021. június 25. és 2021. október 8-a között, Budapesten, Krakkóban, Brünnben és Pozsonyban.

2021. október 13-19. megvalósult Benkő Ramóna Fragmentált gesztusok c. kiállítása a Három Holló Duna‑szalonjában.

A Pro Helvetia támogatásával megszerveztük Christina Viragh, 2019‑es Svájci Irodalmi Díját elnyert magyar származású író és műfordító magyarországi felolvasókörútját:

+ 2021. szept. 18. Áprilisban kötetbemutató a szerzővel és fordítóval, a Három Holló Kávéházban.

+ 2021. szept. 19. Egyetemi szeminárium a fordítói tevékenységéről.

+ 2021. szept. 21. Felolvasás a regényből, beszélgetés a hallgatókkal az ELTE Germanisztikai Intézetében

Helyet adtunk Hetényi Zsuzsa önkéntesünk szervezésében a MEGY párbeszédsorozatának. Könyvcsere: Egy sima, egy fordított címmel: egy MEGY-tag, fordításával kezében meghív egy Szépírók Társasági tagot, aki alkotásával (regény, verskötet stb.) a kezében jön el. Könyveiket és eszméiket is kicserélik. Egymást kérdezik mindenről, ami könyveiket és őket összekötheti.

+ 2021. júl. 7. Hetényi Zsuzsa: Vladimir Nabokov: Pnyin; Mesterház Mónika: Nem félek;

+ okt. 27. Finy Petra: Bodzaszörp; Kövesdi Miklós: Michael Bond: Paddington külföldön.

+ nov. 3. Patat Bence: Simon Stranger: Fény és sötétség lexikona; Závada Pál: Hajó a ködben;

+ dec. 22. Bojti Zsolt: Edward Prime-Stevenson: Imre: egy emlékirat; Nádasdy Ádám: A csökkenő költőiség.

2021. szeptember 17-19-én Esterházy-Dunafeszt a Három Hollóban: Esterházy Marcell fotókiállításával, a Drei Raben kulturális folyóirat német nyelvű Esterházy Péter‑emlékszámának bemutatójával.

2021. november 22-23. A Három Holló-szülihéten
Ady, Ady, Ady – irodalmi szülinapozás Kiss Judit Ágnessel, Nényei Pállal és Peer Krisztiánnal. Víg Mihály: Ady-versek előadása.

Beszámoló és kuratóriumi jegyzőkönyv 2021.