A Három Holló Kávéházban finom kávéval, italokkal, ételekkel és nagyszerű kulturális, irodalmi és zenei programokkal várunk. Családias hangulat, jó szórakozás három szinten.

Piarista köz 1. (bejárat a Szabadsajtó út felől)

 

Beszámoló 2019.

A Három Holló Alapítvány tevékenysége 2019

A 2019-es évben a Három Holló Alapítvány és munkatársai sorozatot szerveztek Ady Endre halálának kerek évfordulója kapcsán: egy beszélgetés keretében levetítettük Jeles András Margita élni akar c. diplomafilmjét, valamint további kerekasztalbeszélgetéseket szerveztünk Ady korát kutató tudósokkal, irodalomtörténészekkel, illetve a költészete által inspirált művészekkel, többek között az Ady-kutató Király Istvánról és életművéről.

Filmvetítéssel egybekapcsolt megemlékezést tartottunk Simone Weil francia filozófusnő születésének 110. évfordulója apropóján, Jelenits Istvánnal.

Tandori Dezsőre emlékezve három eseményt és egy kiállítást szerveztünk: az író képzőművészeti alkotásairól (minikiállítással egybekötve) és a képzőművészethez kapcsolódó írásairól beszélgettünk meghívott művészettörténészekkel.

A Bauhaus 100 éves évfordulójára két estet rendeztünk építészek, művészettörténészek részvételével.

További, 2020-ban megvalósítandó rendezvénysorozatokra három pályázatot állítottunk össze és nyújtottunk be, amelyekből kettő sikeres lett, és jelenleg lebonyolítás alatt áll (illetve a járványhelyzet okán szünetel).

Elkezdtük  A Nem leszünk gyarmat? (Neokolonializmus a kelet-európai mindennapokban) című projektünket a Summa Artium támogatásával. Kiállításunk a szóbeli (és képi) történetmesélés eszközeivel szeretné bemutatni, hogy az emberek hétköznapi tapasztalataiban hogyan jelennek meg a kelet-közép-európai és nyugat-európai emberek közötti egyenlőtlenségek, a kulturális különbségek, illetve a gazdasági berendezkedés anomáliái. 2019-ben információkat gyűjtöttünk, illetve beszélgettünk a témáról. (A projektet a koronavírus-járvány miatt várhatóan 2021-ben fogjuk befejezni.)