fbpx

A Három Holló Kávéházban finom kávéval, italokkal, ételekkel és nagyszerű kulturális, irodalmi és zenei programokkal várunk. Családias hangulat, jó szórakozás három szinten.

Piarista köz 1. (bejárat a Szabadsajtó út felől)

 

Visegrád Café

Az irodalmi kávéházak közép-európai hagyományát elevenítjük fel a visegrádi térségben. A programokat a Café Visegrad program részeként a Nemzetközi Visegrád Alap támogatásával szervezzük.

Partnereink: Kafe Scherz, Pozsony X Cafe Neustadt, Prága X Café Tungsram, Brno X  Massolit Books & Cafe, Krakkó

Visegrádi irodalmi páholy a pozsonyi Kafe Scherzben a BRaK Irodalmi Fesztivál keretében. Felolvasás és beszélgetés visegrádi költők, műfordítók és irodalmárok részvételével 2020. szeptember 10-én.

Közreműködik: Görözdi Judit X Aleksander Kaczorowski X Deák Renáta X Karol Chmel X Orcsik Roland

A pozsonyi Kafe Scherzben „Skeletons in the closet” címmel beszélgetett egymással Radka Denemarková (Prága), Silvester Lavrík (Pozsony) és Závada Pál a múlt megjelenítéséről a visegrádi országok kortárs irodalmában. Moderált: Patrik Oriesek.

A beszélgetés a BRaK – Bratislavský knižný festival keretében zajlott 2021. június 25-én.

Závada Pál és Silvester Lavrík a pozsonyi könyvfesztiválon 2021. június 26-án.

Prirodzené svetlo Pála Závadu / diskusia / Park de Palma

Múltfeldolgozás a kortárs visegrádi irodalmakban. Visegrádi irodalmi páholy.

Közreműködik: Sylvie Richterová (Csehország/Olaszország), Viktor Horváth (Magyarország) és Silvester Lavrík (Szlovákia).
A beszélgetés moderátora: Aleksander Kaczorowski (Lengyelország/Csehország)

2021. július 16-án, pénteken 17.00 órakor a brünni Szerzői Felolvasások Hónapja Fesztiválon.

Felolvasás és beszélgetés régi és új visegrádi rezidens írókkal.
Felolvas: Pavol Rankov, Dora Kaprálová, Garaczi László
Közreműködik: Mészáros Tünde, Szarka Szilvia, Nagy Ildikó Noémi

Maciej Topolski, Petneki Noémi és Vojtěch Němec lengyel, magyar és cseh irodalmi rezidensekkel Magyary Anna beszélget 2021 július 30-án a Három Hollóban, Budapesten.

Szaniszló Judit magyar prózaíró és blogger, Lidia Amejko lengyel író és drámaíró, Dora Kaprálová cseh szerző és irodalomkritikus, valamint Zuska Kepplová szlovák regényíró és publicista olvasnak fel műveikből Prágában, 2021. augusztus 24-én. A felolvasást követően egy cseh nyelvű kerekasztal-beszélgetésre kerül sor, amelyet Szarka Szilvia, a projekt egyik szervezője vezet.

Felolvasás és beszélgetés Irena Dousková cseh, Katarina Kucbelová szlovák, Marcin Wicha lengyel író és a fordítóik közül Mészáros Tünde és Mihályi Zsuzsa részvételével 2021 szeptember 3-án a Három Hollóban. Felolvas és a szerzőtársakkal beszélget: Németh Gábor.

Esterházy Péter, egy közép-európai író fogadtatása a visegrádi térségben Veronika Sikulová, Mészáros Tünde, Görözdi Judit, Deák Renáta, Lenka Nagyova tolmácsolásában 2021. szept 19-én a Három Hollóban.

Kincskeresők. Egy elsüllyedt közép-európai Atlantisz értékeinek felszínre hozói. Kik írják az írókönyveket?
Az este első felében a krakkói Austeria kiadó legújabb könyveiről és írókönyveiről beszélgetünk Wojciech Ornattal, a kiadó vezetőjével.
Második részben visegrádi térség irodalmának német nyelvű fordításáról lesz szó. Beszélgetünk a Három Holló /Drei Raben folyóiratról és a német Arco Verlag kiadói profiljáról Wilhelm Drostéval és Christoph Haackerrel.
Moderál: Karádi Éva

Átjárások a magyar és szlovák irodalomban: felolvasás és beszélgetés szlovák, magyar és német nyelven
Erdős Virág és szlovák fordítója, Eva Andrejčáková, Jana Beňová és magyar fordítója, Mészáros Tünde. Beszélgetését vezeti: Király Edit és Szarka Szilvia. Közreműködik: Wilhelm Droste.

Tegnap és ma a visegrádi térség irodalmában: Radka Denemarková cseh, Katarina Kucbelová szlovák, Szvoren Edina magyar és Magdalena Grzebalkowska lengyel írónőkkel Deczki Sarolta beszélget október 8-án délután Krakkóban a Villa Deciusban.

Tegnap és ma a visegrádi térség irodalmában: Radka Denemarková cseh, Katarina Kucbelová szlovák, Szvoren Edina magyar és Magdalena Grzebalkowska lengyel írónők felolvasása október 8-án este Krakkóban a Massolit Books & Cafeban. Moderál: Agnieszka Wolny Hamkalo.